Nosaltres

La Penya Cicloturista es una secció de l’ADAC, també coneguda com “Biciadac” nom agafat del correu electrònic de la penya, bàsicament dedicada al cicloturisme sense rebutjar alguna incursió dins la bicicleta de muntanya si bé amb un nivell poc més que basic.

No es tracta de fer competicions i tant sols esport en majúscules, més bé es tracta de fer passejades amb gent que comparteix la passió per la bicicleta tot compartint o no l’ocasió per xerrar una estona, mantenir el contacte amb velles coneixences i fer-ne de noves. Normalment en acabar les bicicletades mensuals aprofitem, una colla, per anar a dinar en algun restaurant de la ruta on per comoditat solem agafar com a punt de sortida i arribada, quan fem les informals de primavera a tardor en acabar solem anar a fer el toc i xerrar una estona. En termes culinaris podríem dir que les bicicletades de la Penya es composen d’un polsim d’activitat física, un polsim de relacions humanes i com no, un polsim de tec o bé de toc.

Fem tres tipus de sortides:
(*)  Atenció, si bé les sortides son d’un nivell tècnic assequible a la majoria, cal tenir un nivell físic acceptable doncs les sortides solen ser d’uns 35 kilòmetres amb un desnivell acumulat de més de 300 metres.


Una mica d’història: La Penya Cicloturista de l’ADAC naixé l’abril del 1990 quan tres membres de l’ADAC volgueren fer la ruta del Carrilet d’Olot, encara en obres. Durant uns anys l'ADAC anava organitzant sortides amb bicicleta fins que el 1997 sorgir l’idea de regularitzar-lo amb la creació de una Secció de l’Entitat i que inicialment prengué el nom de Penya Cicloturista 10 x Hora fins que l’any 2000 ja aparegué simplement com a Penya Cicloturista, nom que ha mantingut fins l’actualitat.